DAMD verbindt, vertegenwoordigt en versterkt Animatoren in Nederland

Als Animatoren, VFX Artists of Motion Designers hebben we een prachtberoep. Creatief, afwisselend en ons werk mag gezien worden. We krijgen zoveel voldoening van ons vak, wat willen we nog meer?

Jammer genoeg kunnen we van alleen voldoening niet leven. Wij niet, maar de beroepsgroep ook niet. Wij leveren met zijn allen immers werk dat van waarde is: voor de klant, voor Nederland en voor de waardering van Nederlandse animatie wereldwijd.

Dat besef is nog niet overal doorgedrongen. Dat we een fantastisch beroep hebben, betekent niet dat we daarom onderbetaald hoeven te werken; dat het normaal is om overuren niet te belonen; dat onze waardevolle beeldrechten bijna gratis kunnen worden weggegeven.

We moeten echter ook keihard blijven werken om te zorgen dat de Nederlandse animatie mee blijft tellen. Om een concurrerende rol te spelen in de top van de internationale markt hebben we de overheid nodig, maar bijvoorbeeld ook beroepsonderwijs dat goed aansluit op de praktijk.

Redenen genoeg om lid te worden van DAMD: de beroepsvereniging die opkomt voor de rechten en belangen van Dutch Animators & Motion Designers. Samen zetten we ons in voor een gezonde, sterke en professionele animatiebranche in Nederland. Met steun van de Kunstenbond kunnen we onze stem laten horen in de politiek, maar ook gebruik maken van de diensten van gespecialiseerde advocaten, juristen en andere deskundigen.

Samen staan we sterk. Word daarom lid van DAMD om op te komen voor jouw belangen en die van onze beroepsgroep.