Leden voordelen

DAMD is de animatie vakgroep van de Kunstenbond.

Enkele voorbeelden van financiële ledenvoordelen van het Kunstenbond/DAMD lidmaatschap:

Verzekeringen

Ook op andere verzekeringen krijg je als DAMD-lid een royale collectieve korting. Wij noemen de kortingspercentages van enkele verzekeringen:

  • Autoverzekering: 35%
  • Caravanverzekering: 20%
  • Brandverzekeringen: 25%
  • Reisverzekeringen: 15%   
  • Aansprakelijkheidsverzekering: 15%

Contract screening

Regelmatig kloppen mensen bij ons aan voor een advies over een te sluiten contract. Zij hebben dan vaak al nare ervaringen gehad bij het aangaan van een contract. Hulp via een advocaat is moeilijk te krijgen, omdat maar weinig advocaten zich gespecialiseerd hebben in het intellectuele eigendomsrecht. Een gespecialiseerd advocatenkantoor heeft een gemiddeld uurtarief van €250,-. Een contract nakijken kost in praktijk al gauw € 550,- of meer.
Als betalend Kunstenbond/DAMD-lid kun je je contracten vooraf laten screenen om moeilijkheden in de toekomst te voorkomen. De Kunstenbond-juristen screenen alle gangbare contracten die met ‘het vak’ te maken hebben zoals arbeidscontracten en opdrachtovereenkomsten.

Incasso

Henk heeft een mooie animatie gemaakt voor een bedrijf. Hij heeft met de opdrachtgever een brutobedrag van € 20,000,- afgesproken. Twee maanden later heeft Henk zijn geld nog niet gezien. Gelukkig zijn de afspraken rond het optreden schriftelijk vastgelegd, dus kan de jurist van de DAMD hem verder helpen en krijgt hij toch zijn geld binnen een maand.

Belastingservice zzp’ers en werknemers 

Kun je hulp gebruiken bij het invullen van je inkomstenbelasting? Als lid van Kunstenbond/DAMD kun je als zzp’er gebruik maken van de voordelige belastingservice van de Kunstenbond.

Gratis consult

DAMD-leden kunnen een afspraak maken voor een persoonlijk advies. Waar sta je als animator, waar wil je heen en wat kun je van de bond verwachten ter ondersteuning. Wij stellen onze kennis en ons netwerk gratis ter beschikking. Een advies waar je normaal een uurtarief van minimaal € 100,- voor betaalt.
Kortom, met een Kunstenbond/DAMD-lidmaatschap kun je honderden euro’s per jaar besparen.
De kosten voor het lidmaatschap van de Kunstenbond/DAMD zijn als beroepskosten volledig aftrekbaar.

Ben je animator of maak/bewerk je vaak bewegend beeld? Meld je hier aan als lid: Word nu lid en profiteer van de voordelen voor jou als professional in de animatiesector. Heb je een ander creatief beroep? Meld je dan aan via www.kunstenbond.nl/word-lid

Meer informatie op deze website of via het secretariaat van de Kunstenbond tel: 020-2108050.