WORD VANDAAG LID!

WIE / WAT

Wij, studenten en professionals werkzaam in 2D/3D animatie, VFX/post-production en motion design, hebben een prachtberoep waar we trots op zijn.Maar waar wel dringend verbeteringen nodig zijn om als professionals in Nederland ‘gezond’ en duurzaam je beroep uit te kunnen uitoefenen. En om internationaal op het hoogste niveau te kunnen concurreren.

Daarom moeten we ons verenigen, want niemand doet het voor ons.

  • Ja! Belangrijk! Ik beweeg meteen mee! Lid worden
  • Houd mij op de hoogte, ik meld mij aan voor de DAMD-nieuwsbrief
  • Wil je eerst meer weten over DAMD? Scroll dan verder naar beneden
 

Frodo Kuipers

Studio Mosquito

Animatie is de laatste jaren een sterk groeiende, maar ook een jonge industrie. Heel goed dus dat we ons verenigen en ons zo sterk maken. Alleen zo wordt onze beroepsgroep serieus genomen!

www.studiomosquito.nl

 

Max van Gorkum

We Make `em Say

Er is inderdaad een behoefte (ook bij mij) om meer samenhang in de branche te krijgen. Heel goed te horen dus dat jullie hier zo actief mee bezig zijn!

www.makeemsay.com

 

Stijn Windig

animatieregisseur

Dit is een broodnodig initiatief!

www.stijnwindig.com

 

Boris de Leeuwe

animator

Ik zie het als een erg positieve ontwikkeling dat animatoren nu van zich laten horen en zich verenigen. Samen kunnen we veel voor elkaar krijgen.

www.borisdeleeuwe.com

 

Anneke van de Graaf

animator

Ik doe graag mee.

www.annekedegraaf.com

 

Patrick Chin

Animatieregisseur

“Animatie is booming. Mede dank zij ons. Wij verdienen een plek aan de grote mensen tafel. De producenten doen het al, de regisseurs doen het al, de schrijvers doen het al. Animatoren, waar wachten jullie op?”

www.patrickchin.nl

 

Digna van der Put

animator

Goed dat onze belangen nu vertegenwoordigd gaan worden!

dignavanderput.blogspot.nl

 

Edwin van het Bolscher

animator

Het is de hoogste tijd dat onze vakgenoten zich gaan verenigen. Verenigd kunnen we als vakbeoefenaar veel meer bereiken. Op juridisch gebied valt veel te winnen aan onze kant, maar ook politiek gezien moeten we van ons laten horen. Dit kan alleen met zo’n vakgroep als dit. www.3dhype.com

 

Aimee de Jongh

animatieregisseur

Te gek! Maar ik heb het momenteel heel druk…

www.iamshotaro.com

 

Joost Lieuwma

Frame Order

Meer structuur binnen de sector is een goede zaak. Ik sluit me er bij aan!

www.frameorder.nl

 

Roy Nieterau

Color Bleed

Goed initiatief!

www.colorbleed.nl

 

Alexander Lentjes

The 3D revolution

Een animatie vakbond kan een einde maken aan de lage prijzen cultuur, aan te vaak aanwezige onrealistische prijsverwachtingen van producenten. Een sterk aanwezige vakbond kan zo dan ook voorkomen dat te veel talent betere remuneratie gaat zoeken in andere landen en daarmee kennis en mogendheid doet wegvloeien.

www.the3drevolution.com

 

Jeffrey Schreuders

Trik-Trak

Bedankt voor dit initiatief. Het is goed te zien dat hier aan gewerkt wordt.

www.madebytriktrak.com

 

Dario van Vree

Studio Pupil

Als we als animatoren niet voor onszelf spreken doet óf niemand dat óf iemand anders. Beide lijken me niet de beste situatie.

www.studiopupil.com

 

Tünde Vollenbroek

Studio Pupil

Alleen door samen te werken kan de Nederlandse animatiesector groeien.

www.studiopupil.com

DAMD 10-PUNTEN ACTIEPLAN

1 ) verbeteren onderhandelingspositie zzp’ers en verhogen van tarieven

2 ) animatoren/VFX-professionals rechtvaardig laten meedelen in collectieve auteursrechten incasso (2014: 422 miljoen euro)

3 ) stimulering van de sector en positieverbetering in NL en internationaal

4 ) ondernemerschapsvaardigheden verbeteren (tools en trainingen/workshops)

5 ) afspraken maken met VNAP (animatieproducenten) en het Filmfonds

6 ) ontwikkelen Algemene Leveringsvoorwaarden voor DAMD-leden, te gebruiken bij je opdrachten (met vakspecifieke bepalingen voor animatoren en VFX-professionals)

7 ) juridische ondersteuning (contracten e.d.) en gratis advocaten bij problemen

8 ) belastingspecials en belastingservice/financieel advies/ financieel advies/pensioenspreekuur voor zzp’ers

9 ) korting op verzekeringen (arbeidsongeschiktheid, ziektekostenverzekering, computer-/electronica verzekering, bedrijfsautoverzekering, ongevallenverzekering, brand-/bedrijfsschade verzekering)

10 ) relevante kortingen voor de beroepsgroep (zoals korting bij animatiefestivals in NL)

DAMD MISSION STATEMENT

Als professionals of studenten actief in 2D/3D animatie, VFX/post-productie of motion design hebben we een prachtberoep. Creatief, afwisselend en ons werk mag letterlijk gezien worden. Met zoveel voldoening van ons vak, wat willen we nog meer?

Jammer genoeg kunnen we van alleen voldoening niet leven. Wij niet, maar de beroepsgroep ook niet. Wij leveren met zijn allen immers werk dat van waarde is: voor de klant, voor Nederland en voor de waardering van Nederlandse animatie wereldwijd.

Dat besef is nog niet overal doorgedrongen. Dat we een fantastisch beroep hebben, betekent niet dat we daarom onderbetaald hoeven te werken; dat het normaal is om overuren niet te belonen; dat onze waardevolle beeldrechten bijna gratis kunnen worden weggegeven.

We moeten echter ook keihard blijven werken om te zorgen dat de Nederlandse animatie mee blijft tellen. Om een concurrerende rol te spelen in de top van de internationale markt hebben we de overheid nodig, maar bijvoorbeeld ook beroepsonderwijs dat goed aansluit op de praktijk.

Redenen genoeg om DAMD op te richten: de beroepsvereniging die opkomt voor de rechten en belangen van Dutch Animators & Motion Designers. Samen zetten we ons in voor een gezonde, sterke en professionele animatiebranche in Nederland. Met steun van FNV KIEM, de grootste vakvereniging in de creatieve industrie, kunnen we onze stem laten horen in de politiek, maar ook gebruik maken van de diensten van gespecialiseerde advocaten, juristen en andere deskundigen.

Samen staan we sterk. Word daarom lid van DAMD om op te komen voor jouw belangen en die van onze beroepsgroep. Kijk op de site voor de talloze praktische voordelen voor leden van DAMD

Share This