WORD VANDAAG LID!

KLIK! European Tour – Samenwerken en Loyaliteit

november 20th, 2016 Posted by No Comment yet

Vaste kern – vooral ‘ontwikkeling en productie’

giant

Samenwerking en het uitwisselen van talenten hielp een studio zoals GIANT (Dublin, Ierland) om hun team te laten groeien. Giant ziet het stimuleren van persoonlijke groei als een middel om mensen loyaal te houden, zodat ze bij volgende producties weer willen komen werken. Gedurende de zomervakanties, wanneer het iets rustiger is, worden bij GIANT stagiaires vertrouwd gemaakt het de work-flow in een professionele studio.

De studiobaas van GIANT zorgt ook voor loyalty onder de medewerkers die hij flexibel inzet (als zelfstandige of via tijdelijke contracten) door er zoveel mogelijk voor te zorgen dat ‘zijn mensen’ elders worden aangeprezen en door ervoor te zorgde dat ze ergens anders aan het werk komen wanneer hun job er bij Giant op zit.

animation-ireland-logo

In Ierland werken 17 animatiestudio’s samen om grotere producties en werk van grote klanten aan te kunnen nemen. Bijvoorbeeld door het bijeen brengen van verschillende specialiteiten. Of door gezamenlijk extra productiecapaciteit aan te kunnen bieden of specialisten met elkaar uit te wisselen. Nieuwe studio’s werden opgericht door professionals die voorheen werkten voor andere bestaande studio’s. Zie voor onze uitgebreide beschrijving Animation Ireland.

aardman

In Bristol wordt er ook veel samengewerkt. Er is nauwelijks onderlinge strijd. Iedereen heeft ooit wel bij Aardman (Bristol, UK) gewerkt en Aardman huurt ook geregeld mensen van andere studio’s in als ze een tekort hebben in het productieteam. Bij Aardman viel op dat zelfs daar de vaste kern (vaste medewerkers) vrij klein was. En die kern zat vooral aan de productiekant. De creatieve medewerkers werd flexibel ingehuurd.

nexus

Bij NEXUS (London, UK) is er sprake van een vergelijkbaar model. Nexus heeft een groep regisseurs aan zich gebonden en een vast productieteam dat zorgde voor opdrachten en het productionele kant. Het productieteam is sterk in het intern vergaren van kennis  en het zoeken naar hypes. Daar zoeken ze een van ‘hun regisseurs’ bij of ze dagen regisseurs uit iets met zo’n hype te doen (“probeer eens iets met VR 360 te doen”). Rondom zo’n project worden dan flexibel creatieve makers en animators geplaatst.

animation-workshop

In Denemarken is er naast concurrentie ook sprake van actief samenwerken vanwege een gezamenlijk gedeeld belang: de sector naar een hoger plan tillen.

Een belangrijke turning point daar was het ontstaan van The Animation Workshop (Viborg, Denemarken) waar veel jong talent werd opgeleid. In Viborg naast the Animation Workshop is een overheidsgebouw met een campus waar studio’s een jaar gratis een ruimte/studio kunnen ‘huren’ en waar veel nieuwe studio’s zijn gestart.

The comments are closed.

Share This